top of page

Les jornades KBOOM! de còmic i autoedició incorporen enguany la llengua de signes catalana (LSC)


La setena edició de les jornades KBOOM! de còmic i autoedició, tindrà lloc aquest cap de setmana, 7 i 8 de setembre, a l’Espai Cotxeres de Sants de Barcelona. Les jornades són un punt de trobada dels amants i dels professionals del còmic.


Com a novetat, el certamen incorpora aquest any la llengua de signes catalana (LSC) de manera que asseguren l'accessibilitat a persones sordes i reforcen les xerrades amb intèrprets d’LSC a totes les activitats. L’ús de la llengua de signes en el còmic és una reivindicació de la comunitat de persones signants que ara té un primer resultat.


El KBOOM! presenta també l'exposició “Diversitat i representativitat al còmic, dels 80 fins a l'actualitat” on a través dels còmics referencials clàssics, com Anarcoma, fins a les vinyetes actuals, com les de l'artista convidada i monologuista trans Elsa Ruiz, s'explora la identitat i sexualitat LGTBI i la seva evolució en la narrativa gràfica.


Aquesta setena edició del KBOOM compta amb més de 25 artistes convidats, entre els quals hi ha dos sords signants: Alicia Sort, creadora de El Món de Tais, unes vinyetes sobre ser dona i sorda, a partir de la seva experiència com a persona sorda, i Edgar Murillo que presenta les seves il·lustracions sobre diversitat LGTBI.


L'esdeveniment és d'entrada lliure i sense afany de lucre. Funciona mitjançant taquilla inversa, és a dir, que els usuaris contribueixen amb la voluntat al final de la visita, fent de l'autoedició i autogestió un concepte bàsic de les jornades.


18 visualizaciones0 comentarios
bottom of page