top of page

Neix 'Espiell', nou espai digital en llengua de signes catalanaL’Associació de persones sordes de Vic i Comarca ha impulsat Espiell, una nova plataforma digital de difusió cultural en llengua de signes catalana (LSC). El nou espai digital té el el suport de la Direcció General de Política Lingüística, com a projecte cultural de foment de la llengua de signes catalana.


Tots els continguts d’Espiell són elaborats per persones sordes signants en LSC i són concebuts per a un públic d’usuaris d'aquesta llengua. La secció El pou de Tales també és accessible en llengua oral (català). Els continguts inclouen l'opció de subtítols en català, castellà i anglès.


Es tracta d'una publicació digital que actualitzarà els continguts amb una periodicitat trimestral i que s’articula en cinc seccions d’interès per a la cultura sorda i les persones signants de Catalunya: Perfils; Mut, el joglar; Un bosc de contes; El pou de Tales, i Vicmovies.


La secció Perfils desgrana biografies i personatges rellevants per a la comunitat signant i la secció Mut, el joglar, presenta històries de persones sordes. En l'estrena de la plataforma explica el cas de la fugida d’una persona sorda de la Vall d’Aran durant el conflicte de la Segona Guerra Mundial. La secció El bosc, promou i edita nous contes infantils en LSC i, la secció El pou de Tales, exposa temes de cultural general en LSC.


Finalment, la secció Vicmovies difon pel·lícules d’aquest concurs de curtmetratges en LSC, que se celebra anualment a Vic, i que és la manifestació de creació cultural en llengua de signes més concurreguda i important de Catalunya. La secció també inclou entrevistes amb directors i protagonistes dels curtmetratges.


131 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page