top of page

L’App 061 Salut Respon serà accessible en llengua de signes catalana


El 061 Salut Respon fa un pas més per millorar l’atenció en llengua de signes catalana (LSC) i, en la nova versió de l’App d'aquest servei, que es preveu que estigui operativa properament, inclourà l’opció de videotrucada en LSC. D’aquesta manera, es podran fer consultes sobre salut als professionals sanitaris del 061, els quals podran respondre al mateix moment a través de l’intèrpret de llengua de signes.


La nova App 061 Salut Respon també incorporarà dues altres funcionalitats per a les persones sordes :

  • Xat actiu: que permetrà resoldre dubtes a través de respostes predissenyades. Si el dubte no queda resolt, es podrà optar per contactar amb un consultor/a en línia i comunicar-s’hi per escrit (cal tenir present, però, que el consultor no és intèrpret de llengua de signes).

  • FAQ Preguntes més freqüents: donarà resposta a dubtes comuns entre els usuaris sobre temes sanitaris, com ara la COVID-19, entre d’altres.

061 Salut Respon ha produït un vídeo de presentació que explica en què consisteixen les novetats que ofereix la nova versió de l’aplicació:




Així mateix es preveu l’edició d’un manual detallat de funcionament de l’aplicació, que també comptarà amb una versió signada en LSC en vídeo sobre com descarregar la nova versió de l’App 061 Salut Respon, i el funcionament d’una videotrucada en LSC. Aquesta guia estarà disponible quan es posi en funciounament la nova versió de l’App 061 Salut Respon.

Des de febrer de 2020, els serveis públics de salut compten amb el suport d’un equip d’interpretació en LSC integrat en el servei del 061 Salut Respon. Aquest servei, al qual poden accedir tant les persones sordes com els professionals de la salut, que atenen persones sordes, és accesible les 24 hores i els 365 dies de l'any,


98 visualizaciones0 comentarios
bottom of page