Preguntes freqüents

Modalitat 100% online: les hores de dedicació a l'estudi i realització de les activitats es planifiquen de forma autònoma. El curs consta els materials didàctics virtuals per cada tema amb el contingut teòric, vídeos i imatges dels signes. Tots els continguts del curs es complementen amb vídeos signats per persones natives de la llengua de signes. Seguiment personalitat. El curs s'evalúa de forma contínua

Curs reconegut com a Formació Permanent del personal docent del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i com a Formació d'interès en serveis socials concedit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

 

 

1. Encara no tinc "USUARI XTEC". Em puc apuntar al curs?
 

Les formacions que ofereix AUELS són obertes a totes les persones que treballen dins de diferents àmbits.

 

Però pel que fa, en concret a l'àmbit docent, aquelles persones que finalitzin la formació amb una valoració d' APTE:

 

 • estiguin apuntades o no a la Borsa de Treball de Personal Docent del Departament d'Ensenyament, 

 • hagin estat nomenades i començat a treballar o no pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, 

 • siguin o no personal docent del Departament d'Ensenyament, 

 • disposin o no de l' USUARI XTEC, 

 

Rebran un certificat en format PDF via e-mail per a poder incorporar en el seu currículum i expedient personal i professional, en el qual hi constaran totes les dades de la formació que demana el Departament d'Ensenyament en els seus certificats d'acreditació i reconeixement.
 

 

 

2. Aquesta formació és oficial?


No és correcte parlar de "curs oficial" per referir-nos a formacions que disposen de reconeixement. Normalment les persones utilitzen aquest terme per referir-se al fet de que cursar-lo els servirà professionalment.

Els diferents cursos que ofereix AUELS estan reconeguts pel:

 • Departament d'Ensenyament com a formació permanent del personal docent.

 • Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com a formació d'interés en serveis socials amb el seu segell de qualitat.

 

Això significa que qualsevol persona interessada en la formació, tant si és personal docent del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com si no ho són, s'hi pot inscriure.


En acabar la formació, havent obtingut una qualificació d' APTE, cada una de les persones rebrà un certificat en format PDF via e-mail:
 

 •  el personal docent rebrà el certificat elaborat segons les normes que indica el Departament d'Ensenyament per a poder-lo incorporar en el seu expedient professional i amb el segell de qualitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. (Doble reconeixement)

 • el personal no docent, és a dir, persones que treballen en altres àmbits, obtindran el certificat amb el segell de qualitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per a ser incorporat en el seu currículum personal i professional.

 

 

3. Estic a la borsa de personal docent del Departament però encara no m'han nomenat per treballar. Em puc inscriure en el curs?


No hi ha cap inconvenient per tal que t'inscriguis en la formació. 

A més, un cop acabat el curs, havent obtingut una valoració d' APTE, rebràs un certificat amb els dos reconeixements (Departament d'Ensenyament + Departament de Treball, Afers Socials i Famílies) per a poder incorporar al teu expedient personal i professional.
 

4. Aquesta formació és/està "homologada"?

 

El concepte d' "Homologació" sovint s'utilitza malament.

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ens diu que:

"Homologar els títols i els estudis fets a l'estranger amb els títols equivalents espanyols (no universitaris) vol dir reconèixer la seva validesa oficial a Espanya. 

L'homologació suposa el reconeixement del grau acadèmic corresponent, habilita per continuar estudis d'un altre nivell educatiu espanyol, i implica el reconeixement dels efectes professionals inherents al títol espanyol de referència.

Quan la persona interessada vol continuar els estudis en un centre educatiu espanyol pot sol·licitar la convalidació dels estudis estrangers realitzats en el seu país.

Per sol·licitar una homologació o convalidació d'estudis estrangers no universitaris cal residir a Catalunya."

 

5. Quins són els requisits per a poder inscriure'm i realitzar la formació?
 

En principi, no hi ha cap requisit previ per a poder realitzar les diferents formacions que ofereix AUELS.

Totes les persones interessades, sigui quin sigui el seu àmbit professional i nivell d'estudis reglats, s'hi poden inscriure lliurement.

 

En el cas que alguna de les formacions estigués organitzada per nivells, s'informarà dels requisits prèviament en el moment d'informar a les persones interessades en inscriure's.

 

 

6. Com puc fer el pagament de la formació?

El pagament es pot fer de dues maneres:
 

 • Mitjançant TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA al número de compte d'AUELS.

 • O bé, fent un ingrés al número de compte d' AUELS.

En qualsevol dels casos, és molt important que en l'apartat del "concepte": el nom i cognoms + Nom del curs/grup (veure en la següent llista) + (mes d'inici del curs):

 • Introducció LSC 30h. (un mes i mig)

 • A1/ ordinari (tot l'any)

 • A1/ semintensiu (quatrimestral)

 • A1/ intensiu (estiu)

 • A2/ ordinari (tot l'any)

 • A2/ semintensiu (quatrimestral)

 • A2/ intensiu (estiu)

 • B1/ ordinari (tot l'any)

 • B1/ semintensiu (quatrimestral)

 • B1/ intensiu (estiu)

 • B2/ ordinari (tot l'any)

 • B2/ semintensiu (quatrimestral)

 • B2/ intensiu (estiu)

 • Psicosociologia CS (intenstiu estiu)

 • COP metodologia (intensiu estiu)

 

7. Com demostro que ja he fet el pagament de la matrícula?

 

Un cop hagis fet la transferència o ingrés per al pagament de la teva matrícula, cal que ens enviïs còpia del justificant bancari a auels.formacio@gmail.com 

 

Pots enviar el document en format PDF, JPEG, PNG o simplement una fotografia feta des del teu mòbil.

 

Assegura't de que en el document que ens envies hi apareix el teu nom i cognoms, el curs en el qual t'inscrius i pel qual fas el pagament, i en quin mes comença la formació que t'interessa.

Si passades 72 hores del teu pagament, encara no t'hem confirmat la recepció de l'import, envia'ns un mail per aivsar-nos.

Moltes gràcies.

8. Quan queda reservada la meva plaça i consta oficialment que estic inscrita?
 

En el moment que rebis la nostra confirmació de la recepció del pagament, automàticament quedaràs inscrit/inscrita en la formació.

 

T'enviarem un missatge per a comunicar-t'ho.

 

9. "Vull reservar la meva plaça i ja pagaré més endavant"

No podem adquirir el compromís de reserva de places en les diferents formacions si no hi ha el pagament previ de la matrícula.

Cada un dels cursos disposa d'un nombre limitat de persones participants ja que l'atenció del tutor és personalitzada.

Les persones inscrites són matriculades per rigorós ordre de pagament de les seves matrícules, per tal de fer-ho de manera neutral i objectiva.

10. Com funciona el curs?


Cada una de les formacions que ofereix AUELS té un funcionament diferent, en funció dels objectius ha aconseguir.

Trobaràs tot explicat a les diferents pestanyes de la pàgina web de cada un dels cursos. De tota manera, hi ha alguns aspectes comuns a tots ells. 

 • Totes elles estan suportades sobre la Plataforma Moodle.

 • Cada una de les diferents formacions estan dividides en mòduls. Cada mòdul equivaldria a un tema diferent.

 • Els mòduls tenen uns terminis de presentació de treballs i activitats determinats, que cal respectar rigorosament. Dins d'aquests terminis, et pots organitzar segons les teves possibilitats i necessitats en tot moment.

 • No hi ha horaris de connexió a la plataforma fixats. Està oberta durant 24 hores al dia, dins del termini de la formació.

 • Els alumnes disposen de contacte directe amb el tutor en tot moment per resoldre dubtes tant de funcionament del curs com del contingut presentat.

 • Moltes de les activitats demanades es presenten en un fòrum grupal on totes les persones participants fan les seves aportacions, de manera que tots junts realitzem un aprenentatge constructiu i col·laboratiu.  

 • Si alguna activitat no està prou bé, oferim la possibilitat de repetir-la per millorar-ne la qualificació.

 

11. És la primera vegada que faig un curs telemàtic i no sé com funciona la plataforma Moodle.

 

No et preocupis si aquest és el teu cas. 

 

Al principi de cada formació, trovaràs diferents arxius on s'explica el funcionament i normatives a seguir per a la correcta realització de la formació. A més, disposes de contacte directe amb el tutor en tot moment per anar preguntant els dubtes.

 

 

12. Online, Telemàtic, A distància, ...?

 

Són moltes les paraules utilitzades per referir-nos a cursos que es realitzen des de casa, sense necessitat de traslladar-nos a un centre formatiu de forma presencial.

 

Online i Telemàtic significa que tota la formació es duu a terme per Internet. En canvi, un curs pot ser a distància i no ser telemàtic o online, funcionant amb enviament de treballs per correu ordinari o portant-los presencialment a la seu formativa, per exemple.

 

Els cursos AUELS són tots telemàtics; 100% gestionats online sobre la Plataforma Moodle, sense horaris fixes ni desplaçaments.

 

13. Aquestes formacions em permeten poder fer classes de Llengua de Signes Catalana a alumnes sords? Podré fer d'intèrpret (ILS) o Mediadora Comunicativa?

 

No. Els estudis que permeten exercir aquestes professions són uns altres:

 • Professor de Llengua de Signes Catalana: per poder exercir-hi professionalment cal que la teva llengua natural sigui la Llengua de Signes. És a dir, cal ser Persona Sorda Signant o Coda (Children of Deaf Adults).

 • Intèrpret de Llengua de Signes (ILS): cal realitzar estudis universitaris a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (únic lloc on es fan).

 • Mediador Comunicatiu: cal estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior.

14. Quina la diferencia entre el curs introducció de 30 h. i nivell A1 de 120h?

Tal i com diu el nom del curs, el de 30 hores és una introducció bàsica, on les persones inscrites poden veure com funciona la llengua de signes i iniciar-se en el coneixement de la cultura i comunitat sorda. 

 

El curs de 120 hores ja forma part dels diferents nivells necessaris per al domini de la llengua de signes, de la mateixa manera que es fa amb la resta d'idiomes (anglès, francès, ...) a les escoles oficials d'idiomes i centres reconeguts com la Universitat. 

 

De tota manera has de tener en compte que la Llengua de Signes és com qualsevol altre idioma i hi ha nivells fins a C2. No pensis que fer un curs t'habilita directament, com si la llengua de signes fos una simple estratègia.

 

No cal prèviament a 30h, sinó directe a A1 si vol. Depèn el seu ritme i temps de feina per estudiar el curs.

15. Quina la diferencia entre el curs ordinaria, semintensiu i intensiu?

La modalitat de semintensiu, intensiu i ordinari, son mateixos objetius, continguts, programa, durada del curs, ... la unica diferencia es les dates de inici i final del curs. Depèn el seu temps de feina i ritme.

© 2019 per AUELS. Creat amb maimserveis.com

 • Facebook icono social
 • Icono social Twitter
 • Icono social Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now