top of page

En marxa la 3a edició del Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana


La tercera edició del Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana (LSC), instituït per la Generalitat de Catalunya el 2015, s’atorgarà, aquest any 2019, el proper mes d’octubre, en un acte oficial al Palau de la Generalitat.


El jurat del Premi s'ha reunit aquest dijous, 5 de setembre, per deliberar sobre les diferents candidatures de cadascuna de les categories del premi. La directora general de Política Lingüística reunió, Ester Franquesa, ha presidit la reunió. El jurat està integrat per Inmaculada Reguant, com a  representant del Departament d’Educació; Albert Caselles, president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA); Gemma Rigau i Oliver, en representació de la Secció Filològica de l’IEC (autoritat lingüística en matèria de llengua de signes catalana); Sandra Riquelme, secretària de l’Associació de Pares de Nens Sords de Catalunya (APANSCE), i Andrea Flores, en representació de l’Associació de Persones Sordcegues de Catalunya (ASOCIDECAT), entitat que s’incorpora per primer cop en el jurat d’aquest del Premi.


Properament s’anunciaran els guardonats de les tres categories, que són, a una persona signant per la seva trajectòria en favor de la llengua de signes catalana, a una entitat que hagi destacat en el foment de la llengua de signes catalana, i, com a tercera categoria, a una iniciativa, projecte, estudis o recerca de foment de la llengua de signes catalana.

La llengua de signes catalana és la llengua natural i pròpia de les persones sordes signants de Catalunya, resultat d’una evolució de més de 200 anys d’història de la comunitat signant catalana. La LSC va ser reconeguda el 2006 per primer cop en l’Estatut d’Autonomia, i  és regulada per la Llei 17/2010, de juny, de la llengua de signes catalana. La Direcció General de Política Lingüística és l’organisme oficial encarregat del foment i la difusió de la LSC.


9 visualizaciones0 comentarios
bottom of page